LIDL restaurant by mode:lina architekci

Lidl Headquarters restaurant by mode:lina architekci

As part of LIDL Poland’s effort to continuously improve the environment for their employees, they commissioned mode:lina architekci studio to design a completely new restaurant at the company’s headquarters.
At LIDL Poland, commitment to positive change for employees, as well as the local community, is high on the agenda. Working with Polish architects, mode:lina architekci studio, LIDL aimed to create a restaurant at their headquarters in Jankowice, in the suburbs of Poznań, which would not only present a new image, reflecting their approach towards clients and employees, but also serving as a showcase for the company’s philosophy and products.
The part of the building designated for the new restaurant was expanded with a glass pavilion to visually open up the space. The blackboard menu board over the high-capacity open kitchen, combined with large service counters allow customers to be served quickly and efficiently.

To create a social, conversation-friendly atmosphere, the restaurant was divided into zones using various forms of seating, thus allowing people to eat in smaller or larger groups at regular dining tables or at the communal high table, or to relax on the large sofa in the chill-out zone.

Natural, raw wood features throughout, combined with colorful tiles which are used both functionally, marking the different seating areas, and decoratively, to invoke the atmosphere of a traditional market. Natural greenery accents and carefully selected and placed lighting aim to bring a sense of nature indoors.
Although the whole concept of the restaurant is strongly aligned to LIDL’s company philosophy, designed to evoke the fresh and natural products offered in their stores, references to LIDL, such as the logos from different departments of the store, although direct, are subtly incorporated as decorative elements.
LIDL Poland Restaurant Project ID

Client: LIDL
Architect: mode:lina architekci (http://www.modelina-architekci.com)
Project team: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin, Małgorzata Szymańska, Magdalena Skop
In cooperation with: Lorien Group
Area: 165 m2
Photography by: Marcin Ratajczak

 

Tags from the story
,
More from Vasilis Lagios

UNITI by iForte

UNITI, designed in San Francisco by iForte, is a multifunctional iMac and...
Read More